top of page

Over ons

Peters koffie... when dreams come true

Toen ik in 1999 aan de haven van antwerpen begon te werken, zag ik dat er uit alle hoeken van de wereld koffiebonen toekwamen. Ik kreeg interesse in dit product en wilde weten vanwaar deze bonen eigenlijk allemaal kwamen. Hier is mijn passie voor koffie beginnen opflakkeren.​

Na 10 jaar in de koffiesector te hebben gewerkt, wou ik mij verdiepen om de kwaliteit van sommige koffies te verbeteren. Ik dacht, laat ik van mijn passie mijn hobby maken en besliste om zelf koffie te gaan branden. Mijn eigen koffiebrander was aangekocht en ik begon eraan, zonder enige ervaring ging ik op zoek naar de juiste brandwijze. Dit was echter niet eenvoudig en vele kilo's koffiebonen gingen verloren.

Na vele workshops, beurzen in binnen-en buitenland en blijven experimenteren, vond ik eind 2010 de juiste brandwijze. Ik wou enkel goede kwaliteit branden en ging verder op zoek naar de betere bonen.

 ​

Toen was het moment aangebroken, dat ik mijn zelfgebrande koffie wilde aanbieden aan anderen. Ik ging er mee op de markt staan en mijn 1ste klanten waren een feit. Door mond aan mond reclame groeide Peters koffie uit tot een zaak met vele tevreden klanten. Begin 2016 leerde ik Rita kennen en door de wederzijdse interesse in dit heerlijke product, begonnen we te dromen van een eigen koffiewinkel. We maakten onze droom waar en begin 2020 openden we onze eigen koffiewinkel.

Peters koffie.. When dreams come true.

bottom of page